Nemet mindennapok

Nemet mindennapok

TV es XBox

2016. január 26. - Irbisz

December elejen hosszu-hosszu evek TV-mentessege utan nagy nehezen raszantuk magunkat, legyen ujra TV-nk. A nyelvtanulas gyorsitasa, a mindennapok es az uj környezet jobb megismerese ezt realisan nezve ha szüksegesse nem is tette, de hasznossa mindenkeppen. En 2004 ösze ota nelkülözöm a TV aldasait, M. es N. 1 evvel kesöbb csatlakozott a klubhoz, kisfiunk meg mar ebbe született bele :)

Ha mar lud legyen köver, ha feladtuk a függetlenseget, vegyünk akkor olyat ami jo, egy Ultra HD-s, tan 138 cm kepatloju Samsung mellett kötöttünk ki, igazan SMART TV-t sikerült kivalasztani (tan ez a tipus az: https://www.google.de/search?q=samsung+uhd+50+zoll&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=LEqnVrm1KMHQOtaWkNgO#tbm=shop&q=samsung+55+zoll+uhd&spd=6501491770372295917). A hazamenetel utan derült ki, sokat fejlödött a technika, kb. csak azt tudtuk melyik az ON gomb … Szerencsere N. –t azonnal bevontuk az installalasba, azt rögtön megtalalta, hogy lehet internetezesre hasznalni, hala a Wi-Fi-nek. Ennek örültünk, annak nem, hogy amiert vettük, TV-s, arra nem tudta beallitani (mint kiderült, tudta hogy kell, valamilyen beallitast az Unitymedianak kellett modositani es aktualizalni.).

Mivel a Unity-medias kabelmodem hasznalati utasitas elökeresese utan sem lettünk okosabbak (megcsinaltuk amit kell, de eredmeny nem volt, illetve volt olyan folyamat ami nem tudott befejezödni), felhivtuk a call centert, ahol elöször M., majd közösen sem boldogultunk, de a vonal tuloldalan levö illetö sem volt a helyzet magaslatan, ha mashogy mondja, mas szavakkal, megertettük volna azt az x-edig lepest. De hiaba mondtuk mondja maskepp, elismetelte ugyanazt, mintha lenne elötte egy irasos munkautasitas, amit fel tud olvasni, de maskepp mar nem tudja elmondani, esetleg azert mert ö sem erti. Igy aztan a szomszedok segitsegere szoroltunk, ö mar megertette azt a bizonyos pontot, es csodak csodaja, ö el is tudta magyarazni hogy megertsük …

Valami beallitast v. aktivalast ök is elvegeztek, es utana mar nekünk is ment minden, lefutott a leallt installalas, es utana az allmoaskereses, beallitas mar ment gyorsan, ahogy egy okos TV-töl az el is elvarhato :).

Kicsit elmerengtem, az elözö, anyukamnak odaadott TV kepatloja 70 cm se nagyon volt, de minimum 10x vastagabb es 5x olyan nehez biztos volt (meg en is alig birtam el :)), az egyeb funkciokat meg hagyjuk is, az mar akkor sem volt csucsmodern amikor vettük (bar meg üzemel, neki tökeletes). Ez meg elkepesztö kepminösegü, internetezesre is alkalmas darab, ami tavolabb van az elözötöl technologiailag, mint az a legelsö, meg gyerekkori  ff Orion TV-nktöl :)

 Nemi keresesnek, es az internet hihetetlen lehetösegeinek hala megtudtam, ez a gyermekkori tipus a (AT 1550 Orion Delta Super TV, mas forras szerint a Orion Delta Luxe AT 1550)   volt. Csekely 34 kilo, a 60-as evek közepenek technologiaja, de nalunk bizony csak 86-ban lett lecserelve A  TV szerepköreböl.

http://www.radiomuseum.org/images/radio/orion_budapest/delta_luxe_at_1550_1189189.jpg

A keszülekröl mindent itt lehet megtudni :)

 http://www.radiomuseum.org/r/orion_delta_luxe_at_1550.html

Delta Luxe AT 1550; Orion; Budapest (ID = 1092487) Television

 

 

Xbox One Kinect szenzorral

Amolyan közös karacsonyi ajandeknak, meg hogy haladjunk a korral, oriasi technologiai ugrassal, egy Xbox One-t vettünk a Kinect vezerlövel, egyenlöre meg csak a hozza adott 3 jatekmodullal, ötszazvalahany euroert (ebbe mar valamilyen garanciakiterjesztes es egyeb karbiztositas is benne van, elfelejtettem mar a tartalmat).

 

Okosabb lett volna varni ugyan 2 hetet, mert uj evtöl, a learazasok miatt olcsobb lett volna 40 euroval, de mivel fa ala keszült, az ilyen, egyebkent teljesen jogos racionalizmus most nem volt elsödleges szempont :). A kicsit kesöi rendelesleadasnak ”hala”, nem is került vegül a fa ala :(, csak miutan hazajöttünk Magyarorszagrol, 3-an mentünk el csak atvenni … Egyebkent a honlap szerint meg hataridön belül voltunk, de ugy latszik masok is tömegesen hagytak igy utolso pillanatra a megrendelest, ezert nem tudtak szallitani 24-ig. Kivancsi vagyok, ha komolyabban reklamalok, mi a következmeny, lehet ha maskor lesz ilyen meg is teszem ezt. Helyesebben 24-en a helyszinen szova tettem, de az elado azt mondta, erdeklödjek a ceg rendelesfelvevö web-aruhazas reszlegenel, ök csak aruatadok, a rendelesfeldolgozas es kiszallitas hatterfolyamatairol, logisztikajarol semmit sem tudnak. Ami akar igaz is lehet, de akkor sem volt tul vevöközpontu hozzaallas ...

Eddig csak a gyerekek vannak oda töle, föleg a fiam hogy ez milyen szuper, a kedvence a jet-ski es a foci, elöbbibe a 7 evvel idösebb növerenel is jobb, de en is ki fogom probalni elöbb-utobb. Szombaton rossz idö volt, igy orakat mozogtt elötte, testedzesnek is tökeletes volt, teljesen leizzadt, mert a sportmodul jatekait sorra es hosszasan jatszotta. Azert meglepödtem, milyen jol lekepezi a szenzor az emberi test mozgasat, es köszönhetöen a hatalmas, igen jo felbontasu TV-nek, meg igen latvanyos es atelhetö a kepi vilag es a szimulacio.

Hogy ne legyünk elmaradottak a mai digitalis megvaltozott vilagban, azt hiszem jo hogy ezeket megvettük, mert en ugy veszem eszre, elszaladt mellettünk a vilag (ö a 6 evevel jobban ert az okostelefonok sok funkciojahoz mint en). Ugyan 96-ota hasznalok internetet, vasarolok, eladok ott, utazast tervezek es foglalok ott stb., DE par dologban, föleg az okostelefonos lehetösegekben, alkalmazasokban van mit potolnom. Azt hiszem tenyleg nem közhely, hogy rohamleptekben valtozik a vilag. Pl. nemreg lattam, egy (termeszetesen nem atlagos) orosz erömüben a karbantartasokat IPhone-os, BAR-kod olvasos app-al ellenörzik …

A bejegyzés trackback címe:

https://nemetmindennapok.blog.hu/api/trackback/id/tr698317220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása