Nemet mindennapok

Nemet mindennapok

Ismet Hamburg - 4 nap

2016. április 27. - Irbisz

Mult heten rekordhosszu utam volt, mar vasarnap du . utrakeltem, es csötörtökön este het körül ertem csak haza- ezt azert jo penz ide, fizetett napidij oda, soknak tartom.

Ezen egy alkalommal enyhit hogy Hamburg szep varos, van par dolog amit meg lehet nezni, es a Hotel Hafen jo hely jo helyen, kivalo koszttal.

Mivel hetfön mar reggel 8-kor kezdtünk, ugy döntöttem jo ha en is ott vagyok, mert ez az a helyezt hogy nem kötelezö nekem is ott lenni akkorra, de a jövöbeli együttmüködes miatt jo ha ott vagyok. Szerintem ez a feltevesem bejött, bar a jo kapcsolat nem csak ennek köszönhetö.

A betervezett melo, az atköltöztetes es az uj csarnok folyamatalapu berendezese  lassabb ment mint gondoltam, de 3 ember a betervezett 6-bol  kiesett egy ad-hoc ”mindent visz” havaria miatt, es a többiek közül is voltak akiknek az elökeszitö munkakba be kellett nekik segiteni. Persze az ütemezes is több mint raerös, de a vezetöö el ismondta, mivel magas az atlageletkor, sokan több mint 20 eve ezt csinaljak, nem akartak sokkterapiaszerüen a teljesen uj rendszert rajuknyomni.Az uj helyre at nem kerülö, "politikailag nem korrekt" kepekröl meg csinaltam par kepet, ilyet multinal mar nem nagyon latni :)

p1280889.JPG

p1280891.JPG

Ez meg nyilvanos volt, hatso szekrenyeken volt a kevesbe vallalhato :). Nem mai kepek, az is biztos.

p1280886.jpg

p1280859.JPG

p1280877.JPG

Ezt szerdan a fönökömnek is elmondta, mert ö aznap szinten Hamburgban volt, delelött megbeszeltük 1 oraban a PDP-met (Personal Development Plan), es altalanossagban is beszeltünk a melorol egy 35-40 percet. Ezutan elmentünk ebedelni, es a vegen amikor mentünk mar el, odajött hozzank egy ficko, nagy üdvözles, es a csavo elkisert minket az altalam leszervezett üzemlatogatasra, amit Th. Jo reszletesen, sok  beszelgetessel megfüszerezve tartott meg, kiterve a specialitasokra, nehezsegekre, jövöbeli kilatasokra. Jo hogy ez ilyen alapos volt, tegnap a heti megebszelesünkön miutan elmondtam mivel telt  amult hetem, atadtam a szot neki, par szot a tapasztalatairol mondjon.

Na itt elmondta, hogy igen, ö is nagyon lassunak tartja az itteni valtozas ütemet, de mivel megdöbbentette milyen konzervativ viszonyok, berögzült tevekenysegek, folyamatok vannak, ami parolsul magas atlageletkorral, ezen nem csodalkozik. Azon azert igen, ez mennyire mas vilag, mint amit pl. a kereskedöknel, helyesebben kb. barmely mas hozza tartozo szervezetnel tapasztalt. Es egyet is ertett azzal, itt a helyi szakertöknek is igen nehez a helyzete, nem eleg hogy tapasztalatlanok, de fiatalok is, ami duplan neheziti a helyzetüket ebben a specialis szituacioban.

Ekkor derült ki, hogy a helyinek kinezö csavo a munkastanacs egyik legmagasabb rangu tagja, a konszernközpontbol ismerik egymast, mint To. mondta, remek alkalom volt ez a stakeholdermanagementre, meg ha spontan is volt. Meglepte mennyire kepben van a ficko, es mennyire tamogato, ami jo jel.

Visszaterve a hetföre, aznap delutan a varosban tettem egy jokora setat, a Hotelhez is gyalog mentem vissza, es annyira nem meglepö modon bar el nem faradtam (7-8 km ehhez keves), a talpaim elegge fajtak, majdnem egesz nap alltam es delutan meg jarkaltam, egy kenyelmes, de nem erre valo cipöben ez tul sok volt a 100 kilommal.

A kikötönagyes a raktarakkal es a viziutakkal

p1280944.JPG

p1280953.JPG

Este vacsora utan telefonok haza, majd fürdes utan olvasgatas (ceges emailek, hirek a neten), filmnezes es facebook-os cseteles egy kedves ottani ex-kolleganövel. Rossz passzban volt, teljesen erthetöen, jo es elörevivö ötletei vannak, ami alighanem hasznos lenne a cegnek- de a HR masszivan egyre csak betesz neki, sajat szervezeti erdeküket a ceg erdekei ele helyezve. Jo sokat beszeltünk, remelem segitett neki/rajta a beszelgetes. Ezt aztan folytattuk a többi esten is, es szep lassan akkor mar minden szobakerült a korabbi közös munkatol es a potencialis jövöbeli munkahelyektöl kezdve a nemet varosok elhetösegen, szepsegen keresztül egesz az asztrologiaig.

 

Kedden a napom hivatalos resze igen rövid volt, L. megbetegedett, igy aznap mar ebed elött vissza is mentem a hotelbe. Ebed is mar ott volt, 2 banan, majd estig összesen 4 jokora narancs, eleg egeszseges es fogyokuras :). Tanulas, munka, internetezes, es idö lett volna, de  a varoslatogatas elmaradt a vacak idö es a meg kisse fajo talpaim miatt. Csak du. 5 körül mentem el a hires st. Michelis templomhoz, ami mint kiderült, egy köpesnyire (6-700 m) van a szallotol, ralatok a szallodai szobambol. Olyan szel volt, hogy az utcan is majd elfujt, de amikor felmentem a varos legmagasabb templomjanak a 106 meter magasan levö kilatojaba (gyalog, szigoruan kihagyva a liftet :)), ott a könnyem is kicsordult, es a fenykepezeshez a kezemet ki kellett tamasztani. A 10 fok alatti hideg az embertelen szellel parosulva olyan volt, hogy masok is csak a fenykepezes erejeig maradtak, szinte menekültek le onnan az emberek – meg az egymasnak szivesen menözö fiatalok is. A kilatas viszont megerte a faradtsagot, egyszerüen pazar volt. Mivel nem volt üveg, sokkal jobban tetszett mint az egyebkent majd ketszer olyan magasan levö berlini kilato (203 m), de meg a modernebb es sokkal latvanyosabb Düsseldorf-i nal is.

 A hotel a kilatobol

 p1290036_1.JPG

Illetve jobban lathato meretben:

Most pont szembe vagyok vele, az ives es a toronyepület között, 4. emelet, jobbrol 3. ablak :). amikor a kep keszült akkor az ives resz 3. emeleten volt szobam.

p1290037.JPG

 

Szerdan elmentem megnezni a St. Paulit, Hamburg hires vigalmi es vörös lampas negyedet, ami mar elegge turistalatvanyossag lett. En eleg viccesnek talaltam, hogy a közeleben sorban alltak a turistabuszok, mint 1-1 hires muzeumnal, na de mara ez is megallo sok varosnezesi programban. Tavaly T. meselte, este 10 elött gyakran az ott utcakon levö emberek 60-80%-a turista mint en, nem is kuncsaft, szoval megtevesztö a nagy forgalom amit ott latni. Igazan latvanyos a fenyek es a pezsges miatt este lett volna, de annyira nem erdekelt hogy akkor is visszamenjek. A hotelbe visszafele menet viszont elkepesztöen szep szivarvanyt lattam a kikötö felett, kezdetben nem lehetett 500 meternel messzebb, mert a hotel elött allo epület az iv mögött volt. A szinei mind megvoltak, az ibolyatol a vörösig, csinaltam is rola jo sok felvetelt.

 

Csütörtök reggeli utan irany az alig 5 percnyire levö Sixt, jo volt hogy nem kellett bebumliznom a föpalyaudvarig, visszaadasi helynek viszont azt valasztottam. Az ügyintezö hölgynek tudtam villogni, hogy a Baumeisterstraßen kell bemenni, es igen tudom termeszetesen a tankolast is, de ez ott nem gond, ott egy kis kut rögtön a bejarat mellett. Latta hogy rutinos vagyok, uj Sixt Gold kartyam is van, igy minimalis volt az adminisztracio. Ez  a kombi vW is automata volt, de az elözö heti remalom utan mar semmilyen problematt nem okozott :D

Az ut Quickbornba zökkenömentes, csak eleg lassu volt, igy hazafele is idöben elindultam, nagyon rosszul esett volna ha lekesem a 14:30-as vonatot, igy is este 7-re ertem haza.

 

A hotelben a 4 nap alatt majdnem sztenderd mod reggeliztem, kisebb eltereek voltak csak a 4 reggeli között: mindig az elsö kepen lathato tökmagos zsemlevel kezdtem, amihez lazac volt a fix pont (a kepen lathato 2 fajta közül a füszermentes verzio, az a zöld valamis nem jött be), de a zsemlehez vajat majd mindig tettem, ugy tan jobban kijött az ize. Egyszer-egyszer fött tojas, sonka, sajttal feldobtam (?) a szendvicseket. Paradicsom + pritamin zöldsegkent hozza, es amolyan „etvagygerjesztönek“ 2-3 koktelparadicsom azzal a mozzarellaszerüseggel.

reggeli_3.JPG

Utana minde a 4 nap ket tanyer jött a masodik kep stilusaban: valamilyen joghurt(ok), Bircher-müzli, vanilias turo (az itt majdnem olyan folyakony mint a gyümölcskefirek), erre tettem ananaszt vagy narancsot amelyik epp volt, es a vegen valamilyen lekvart (a nemet olyan mint az angol a –berry vegü gyümölcsökkel, csak itt –beer  a vegzödes, mindet nem is tudom mit jelent), legjobban az afonya es a vegyes erdei gyümölcs jött be, utana a malna. Innivalo grapefruit-le es 2-3 pohar tejeskave-->  azaz egesz egeszseges volt a napkezdes (a mennyiseg volt kicsit sok :)).

img_0007.JPG

Volt rengeteg mas minden is, de nem kostolom vegig a menüt, ha tudom hogy nem jobb mint amit eszek. Illetve azon hezitaltam csak el, hogy volt eredeti lepesmez, de ugy hogy kb. felmeteres darab egyben, alighanem egyenesen a kaptarbol. Ezt legközelebb megkostolom, söt le is fenykepezem ha lesz meg, igazan impressziv latvany volt, egy japan ficko lött is rola par fotot.

Na megvan a kep, mar több mint a fele hianyzik:). Megostoltam, mazsolaskalaccsal valami elkepesztöen finom volt.

reggeli_honig.JPG

 

Par szep kep a templombol

p1290048.JPG

p1290049.JPG

p1290045.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://nemetmindennapok.blog.hu/api/trackback/id/tr778665766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása