Nemet mindennapok

Nemet mindennapok

Szakertoi idö

2015. július 10. - Irbisz

Az zavar (egy kicsit) mostanaban, hogy a 10 fös szakertöi csapatunkbol pont nekem jutott olyan terület es feladat, ami  a legkevesebb munkat es utazast követel.

Igy a teny az, hogy en töltöm  a legtöbb az idöt az irodaban, amit igazabol egyaltalan nem tudok szakmai munkaval kitölteni (de legalabb volt idöm internetezni) es bizony van olyan hogy kifejezetten unatkoztam. Ez erthetöen akkor is zavar, ha szerencsere azt a fönököm is tudja hogy ez erösen függ a nagyon megfontolva halado (vonakodo) Schleswig-Holstein-i leanyvallalat vezetöitöl, meg az altaluk kert nagyon hosszu projektidötartamtol. Ez akkora gond, hogy a hamarosan (jövö szerdan) lezarulo utolso trening utan a "hogyan tovabb"-ot teljesen at kell gondolni, es 99% hogy szeptembertöl nem 2. fazis, hanem csak 2. fazis felkeszites lesz kb. 3 honapon keresztül. Ezen tul tovabbi nehezseg, hogy csak felidöben kapcsolodtam be, ami elegge megnehezitette a megfelelö melysegü bevonodast ...

Az is teny, de a latszat szempontjabol ez mindegy, hogy a 2 angol, a magyar, a Frankfurtban elö olasz, a Hamburgban ill Ingolstadtban lakohelyü nemet kollegak, ha epp nem helyszinen vannak, akkor lakhelyükön levö telephelyen dolgoznak, esetleg egyenesen home offic-ban,  a lenyeg az hogy nem latszanak a nagy irodankban.

Szerda volt egyeztetes a jövöröl, a jelen allas szerint a terv az (amely valamiben ugy is modosulni fog :)), hetfönkent repülöre/vonatra ülök es irany eszak. Ott 2 telephelyen lesz programom, majd csütörtök du. hazarepülök, akkor mar kizart a vonat :).

Mi lenne ennek az elönye?

- Vegre ugy erzem teszek valami hasznosat, nem csak felveszem a sok penzt, mert most van ilyen feelingem. Viszont ez ellen tenni elsösorban vezetöi feladat, szintiszta pazarlas ha a jol kepzett draga munkaeröt nem hasznaljak ki

- Fejlesztem az embereket, a szervezetet, gyakorlom a nyelvem, növelem tudasom - kesöbb is jol fog mutatni a CV-ben :)

- Több penz lesz havonta, mivel ezek  a kizsakmanyolo multik fizetnek napidijat (otthon nem volt, megoldottak azzal hogy a munkavegzes helye az egesz orszag), addig sem költök kajara, es haviberlet sem fog kelleni, heti 2 jegy eleg lesz. Mindösszesen havi  320 +/- 50 euroval többet kapok kezhez. Nem ebböl gazdagodik meg az ember, de azert nem rossz.

 

Hatrany:

- Kevesebbet leszek otthon a csaladdal, e amikor kijöttem akkor mar elve benne volt a pakliban heti atlag 2 nap tavollet, eddig volt ahhoz kepest keves utazas.

- A kivetelesen finom (es egeszseges) ebedeknek vege (lasd elözö poszt: http://nemetmindennapok.blog.hu/admin/post/edit/7612276), mert a többi helyen sem rossz a kaja, de hat nem ernek a konszernközpont deluxe konyhajanak a közelebe ...

- Ki kell valamit talalni a mozgasra, jelenleg naponta kb. 4 kilometert tudtam gyalogolni munkaba menet/jövet. Ot ez nem opcio, lehet hogy el kell kezdenem futni :/

 

A jövö heten ugy alakult 2 napot alszom eszakon, az azt követön meg mar harmat, tehat most jön vegre 2 olyan het, hogy nem allandoan az irodaban növesztem a hatso felem :)

A jövö heten nem tudok a megszokott egyik hotelbe sem megszallni, egyikben sem volt mar 2 ejre szabad szoba :(, igy valasztottam a rendszerben egy negyediket, mert amit legutobb probaltam hasonlo szituacioban, az nem tetszett, es ar/ertek aranyban eleg kedvezötlen volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemetmindennapok.blog.hu/api/trackback/id/tr537616414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása