Nemet mindennapok

Nemet mindennapok

Hazai hotel

2015. szeptember 16. - Irbisz

A napokban a havi megbeszelesünkön, ahol a nap vege fele kezdtem faradni es elveszteni a fonalat, multkori poszthoz hasonloan összeszamoltam, otthon a ceg hazai leanyvallalatanal dolgozva, workshopolva, oktatva hany helyen szalltam meg a 4,5 ev alatt. Parat alkalmat feltehetöleg elfelejtettem mar, ami eszembe jutott meg abban is van bizonytalansag, viszont leirom, mielött elfelejtem mindet, van par esemeny amire erdemes emlekeznem :)

ABC-sorrendben a helyszinek:

  •  Balatonon 2-3 helyszin: projekt-WS, igazgatosagi trening/csapatepitö, hullamzaro rendezveny – azt hiszem inkabb 3-4 lesz a valosag. Ahol a hullamzarokon voltunk, az valami szocializmusbol ittragadt gagyi hotel volt, tre kajaval, remelem legalabb olcso volt … Egyszer projektstatusz WS-on is reszt vettem mint központi osztalytol szakertö, azt hiszem tul komolyan vettem a feladatot, mert elolvastam a kormany altal felkert tanacsado ceg 150 oldalas ertekeleset (tan egyedülikent, holott közöm nem volt hozza), es feltettem par kerdest a beszamolokhoz kapcsolodoan, nagy közmegrökönyödest okozva- a szakmai emberek egy resze sem ertette, vagy nem s zokas ilyen kerdeseket feltenni egy alprojektvezetönek ami zavarba hozhatja, ezt azota sem tudom :). Esetleg csak azt gondoltak, ezt a csavot is jol a nyakunkba vartak, meg erdekli is a tema.

Egy 3. alkalom azert emlekezetes, mert direkt engem kertek el az igazgatotol elöadast, ismertetöt tartani A programrol (ez a renomemnak jot tett :)). Elmondtam szepen ahogy es amit kell, kerdeseket is tettem fel a bevonas erösitese erdekeben, de ritka passziv tarsulat volt, az ov szgyenkezett is kesöbb az emberei neveben, öt is zavarta hogy a vezetöi, operativ iranyitoi ilyen kukak, közönyösek.

 

  • Bikal: Puchner Kastelyszallo es welness hotel, 4*. Jo hely, joggal a 4*. Treninget tartottam, a legemlekezetesebb innen, hogy elaludtam teljesen a 2. nap. A 8:30-kor kezdödö blokkomra 8:29-kor telefonalt egy kollega, hogy megyek-e, minden rendben van-e, mert ma meg nem latott. Azt hiszem a katonasagnal sem öltöztem soha olyan gyorsan, mint akkor, persze igy is kestem, es kezdhettem mentegetözessel a 2 oramat :). Elegge zavart, mert inkabb 20 perccel elöbb a helyszineken szoktam lenni, civilben is, mintsem csak 2 perccel korabban. DE! A treningjeim sikeresek voltak, Attila is jokat tartott, igy összessegeben a meglepöen sok nekünk juto idöt a resztvevök sikeresnek ertekeltek.

Erdemes a kepeket megnezni, ez az elmenybirtok bizony Nyugaton is megallna a helyet! http://puchner.hu/kepek

 

  • Debrecen: Hotel Lycium, 4*. 2 alkalom, de mindkettö jo regen volt, a szallas a csillagszamhoz melto, ennyi dereng csak- meg az, hogy itt volt elsö szallasom meg 2010 öszen. Ott negyen vacsoraztunk anno, erdekes az elet valtozasa: V. a szüles utan nem tudott ov-nek visszajönni, de a ceg es tan az iparag elsö nöi rv-je lett, az idei atszervezes utan mar több mint 100 ember tartozik hozza, vagy 2 megye, szoval lepdel szepen felfele (mondjuk bevallotta hogy ö teljesitmenykenyszeres, neki kell a feladat (a kihivas :)), tan csak azert nem workoholic, mert tud erröl a veszelyröl, es a 2 gyerek miatt erre ügyel). B., bar igyekezett, nem tudott külföldre jutni, ö a cegközponthoz tartozik, külföldi szervezethez es vezetövel, nemzetközi ügyfelelmeny menedzser lett- de otthon van, igy a fizetese sem a nyugati, hanem a hazai hasonlo pozinal joval töb, de nem az mintha sikerült volna kijutnia. Eleg sokat utazik külföldre, ez gondolom nem hianyzik neki … Nekem meg sikerült a konszern belsö tanacsado cegehez szakertönek kijutni, itt az elsö magyar vagyok, ehhez nemcsak B., hanem joparan melegen gratulaltak :). A negyedik fö, az üfsz. egyik volt igazgatoja ra egy evre elhagyta a ceget, alulmaradt a ceges pzicioharcban.

 

  • Debrecen: Hotel Platan, a kep alapjan ez remlik, ez is 2-3. Itt vacsoraztam G., aki kesöbb szakertö kollegam lett, akit pont en mentoraltam, es aki iden ösztöl üzleti vezetö lett, nem is akarmilyen. Bar az anyaceg központjaban a belsö tanacsado cegnel szakertönek lenni, ez is van ekkora siker, mindenesetre sokkal kevesebb stressz, es a penz is több :). Es hogy öszinte legyek, en nem szeretek annyira dolgozni es teljesiteni mint ö, a vezetöi felelöseg szerintem sok lenne- bar itt Nemetorszagban ez sokkal elviselhetöbb lehet. Igaz mar nem olyan vagyok mint az elözö melohelyen, nem annyit tudok, szoval jo esellyel mar nem jelentene különösebb stresszforrast.

 

  • Debrecen: vendeghaz. Kikapcsolodas, közephatekony megbeszelesek, önerös fözes, jo hangulat :)

 

  • Debrecen: Hotel Divinus?? Itt csak vacsora volt, vagy aludtam is? Egy total bizonytalan hely.

 

  • Gardony: Vital Hotel Nautis****. Jo hely, ezt szerettem, megerdemli a 4 csillagot. Vizparti fekves, a to fele esö szobakbol pazar kilatas!! 4-5 alkalom biztos volt itt, a napok vegen gyakran johangulatu közös est, csapatepites jelleggel. A csucs megis az örökke emlekezetes strategiaalkoto 2 napos WS volt, amikor a masodik nap vegen, a sok agyalas, kicsoportos munka, beszamolo vegen Z. benyögte, hogy szep, de jo ha tudunk rola, jövöre indul A program (aminek köszönhetöen ra kb. 3 evre, elnyertem ezt a posztot) tavasszal, az az egesz evet elviszi, mert addig is januartol mar keszülünk ra- magyaran a ket nap összes meloja kuka :D. Szerintem akadt aki fel sem fogta, olyan bamba keppel nezett, hogy ez meg mi?? Miert nem az elejen lett el elrebegve?? Ha jol emlekszem a ket ov. sem tudta elöre, ök is ledöbbentek :)  Aki ezen ott volt, azota is emlegeti az esemenyt, mint legendas, egyszeri es felülmulhatatlan elmenyt:). Azota is minden kiemelten esszerütlen baromsag, felesleges idiota munka ismerve, hogy „jo, jo, de emlekszel az agardi strategialakoto 2 napra?“, vagy ha non plus ultra a tema, akkor „Hat ez meg az agardi WS-nal is nagyobb baromsag, mert ott csak 20-25 ember 2 napi munkaja volt elejetöl felesleges, itt meg x ember y heti/havi munkaja lesz kuka“ – ahol x,y >> 25 fö ill. 2 nap.

Meg valami: itt keszült a facebook profilom kepe, amit hamarosan egy mar itt keszült keppel lecserelek :)

Az egyik alkalommal fogadtam egy tabla csokiba es elvesztettem, miszerint az a varju szemközt valodi-e, vagy csak madarriaszto festett lemez- sajnos az volt.

 

  • A Velencei-to mellett volt(ak) mas helyszin(ek) is, de erre (ezekre?) nem emlekszem.

 

  • Györ: Valamelyik belvarosi hotel, 1x, semmire nem emlekszem.

 

  • Pecs: Corso hotel, többször/sokszor (itt aludtam a legtöbbször). Egyszer Nyiregyhazarol valami hihetetlenül rövid idö alatt ertünk ide, ha megtalalom beirom, megörökitesre erdemes idö :). Itt mindig volt több kollega is, a WiFi-je volt a legemlekezetesebb :). A Corso-ra is igaz mint sok mas hazai 4*-os szallasra: a reggeli gyengebb valasztekban, minösegben mint nem egy nemet 3*-os. Kicsit gaz, de mivel nem ismerem az ertekelesi rendszer felepiteset, lehet hogy ebben kivetelesen nincs semmilyen magyarosch ügyeskedes, trükközes.

 

  • Pecs: Palatinus hotel. Elegans, arisztokratikus hely, gyönyörü, a szoba viszont több mint erdekes volt, magasabb mint az alapterülete, kb. mint egy kürtö :) (remelem nem keverem mas hellyel) . Az ebedlöben talalhato pavara meg a 3 ev tavlatabol is emlekszem, igy ide kivetelesen nem külsö kep kerül:

 

 

  • Pecs:  Patria?. Ha ez eleg szocialista belülröl is, akkor az, kivülröl ez hasonlit a 3. pecsi szallashelyemre.

 

  • Racalmas: a 4*-os a Jankovics kuria es Welness Hotel, 1, de inkabb 2 alkalom (SC is). Ami biztos, itt volt A programnyito 2 napos oktatas, amely program vegül kiteljesedve eljuttatott ide. Ezek miatt egy kepet megerdemel:

Egy sztori kapcsolodik, az ezt követö heten hallottuk, innen hazafele azon vitatkozott az McK-s trupp, ki vezessen hazafele- mert mindenki dolgozni akart a Pestig tarto 1-1,5 oras uton … Ritka sztahanovista tarsulat volt, na oda nem mennek tanacsadonak- meg ha az angolom nem megfelelö volta ezt nem is tenne kizartta … Viszont aki ott lehuz par evet, annak a jövöje biztositott, miutan lelepett onnan, az fix. Pl. az egyik csoportvezetönk, D. (mar menedzsernek szamit) ott is melozott, a szervezetvezetönk, L. is jopar evet dolgozott ott, mig az egesz konszern tan legnagyobb hatalmu CEO-ja, L. is onnan nyergelt at ide.

 

  • Rackeve: Kék Duna Wellness Hotel****. Itt sem egyszer voltunk, osztaly/igazgatosagi WS-ok. Szerintem erdemein felül favorizalt hely, meg elözö melohelymröl is többször voltam itt. Egyszer egy Volvo vevökapcsolati nap is volt, annyi magat seggreszegre ivott embert nem tudom lattam-e valaha. Volt aki az uszodaban esett el mint egy darab fa, jo hogy nem esett a medencebe, mer ott fullad meg, a masik a yakuzziba esett többször vissza, ki mar nem birt maszni, igenytelenseg a köbön. Ide sajat zsebböl semmikeppen nem mennek, az biztos.

 

  • Szekesfehervar: Hotel Kiraly 1-3 alkalommal.
  • Szekesfehervar: masik hely?? Vacsora, ivaszat az elsö hullamban, de nem tudom ott aludtam-e, vagy csak masok ittak es en hazamentem Pestre … Tipp az alvas, de kerdöjeles.

 

  • Szekszard: Valami utszeli low-cost motel, csak arra emlekeszem igenytelennek talaltam, akkor biztos az is volt :)

 

  • Porva- Szepalma:  Hotel Szépalma és Ménesbirtok

A Bakonyban, csodas környezetben fekvö hotel egyik kedvencem, csillagszamatol (4?) függetlenül mindenkepp dobogos ezen a listan. 2-3 alkalom is volt itt, egyszer az egyik csapatepitön O. a tulsulyos ov. majd infarktust kapott, a mar nagy pocakos K. is alig birta a hegyre fel, hegyre le maszkalast, H. meg az epp akkori kullancsinvazionak köszönhetöen agyhartyagyulladast kapott- nem volt sikersztori, az biztos. Ilyet meg nem lattam egyebkent, az ebedlö is tele volt kullanccsal, volt akiböl este 6-7-et szedtek ki- bennem egy sem volt :)

Emlitest erdemel meg az itt sütött pogacsa, amit a szünetekbe raktak ki, es az hogy tan ketszer is ugy berugtak egyesek mint az alban szamar, Z. egyszer emiatt a masnapi teljes programot kihagyta olyan rosszul volt, A. meg 2 evig hallgathatta hogy miatta, ottani viselkedese miatt mentünk szinhazba, kulturalodjon is a tarsulat, ne csak ivasrol szoljon 1-1 közös összejövetel :)

 

  • Szirak: Teleki-Degenfeld Kastélyszálló****. Itt is voltam elözö melohelyröl is :). Jo kis hotel, nagyon tetszett, eleg közel is van Budapesthez

 

  • Villany: Tan a Bock panzio? Egy dolgora emlekszem igazan a 2 napbol, az akkori igazgatonk csörtejere a kesöbbi igazgatonkkal, amit a harmadik, ma mar board-tag, akkor meg amolyan „junior“ igazgato is csak pislogva figyelt :)

 

  • Vinye: vendeghaz, bogracsozas, nem tul nagy hatekjonysagu workshopok es megbeszelesek :). Helyesebben a vacsorakig volt ertekelhetö munka (nem mindig :)), utana vagy masnap mar csak formalis, hala a mindenfele haztaji palinkaknak.

 

  • Tata: Old Lake Golf Hotel, ketszer-haromszor is, itt volt az elsö igazgatosagi csapatepitö treningünk, es az elsö alkalom hogy a kb. 6 honappal korabban alapitott szervezet összes embere vegre talakozhatott egymassal, momentan ez ugrik be. Tan meg annyi, masofjara 2-3 ev utan ugy talaltuk, akiknek volt összehasonlitasi lehetösege, a nivo szignifikansan csökkent.

 

  • Tatabanya: egyszer volt, nehezen talaltunk ide lemerült gps es telefonproblemak miatt. Vacsora jo volt, szoba is joval jobb mint amit kivülröl igert a maskülönben teljesen elfelejtett nevü es kinezetü hotel.

 

  • Zalakaros: Hotel Karos Spa, többször is. Itt a legerdekesebb az volt, a februari, marciusi holtszezonban a vendegek kb. 98%-a osztrak/nemet nyugdijas volt, 2x is elöfordult hogy G. kolleganömmel vacsora közben mi voltunk az egyedüli nem nyugdijasok, es az egyedüli magyarok (meg a pincerek). Meg akkortajt jelentek meg arrol horror cikkek a pangasianus vagy milyen hal mennyire egeszsegtelen, hogy tenyesztik meg minden, a hotelben elötte többször ettem ilyet … Igaz csak azert mert hal, nem azert mert különösebben jo lett volna

 

  • Zalakaros: a Spa közeleben egy hotel, egyszer nem volt ott hely, igy kerültem oda. Zerus emlekem van, azt tudom, ho volt (de ilyen a Spa-ban is volt nem egyszer). Azota G. jart itt par napra egy baratnöjenel, mi is beszelgettünk egy jot kave mellett, felidezve a hazai esemenyeket, es megkerdeztem töle a hotel nevet, szerencsere emlekezett ra:
  • Hotel Belanus. Nem csoda, ha volt hely, ö mindig ott aludta, a Spa netszolgaltatasa nem tetszett neki.

 

Utolag jutott eszembe, valahol a Duna-kanyarban is voltam ketszer vendeghazban, közigazgatasilag Pilismaroton. Jo kis hely volt, Dunara nezö ablakokkal, ez  akep nem messze keszülhetett ahol voltunk, a szemközti latkep ismerös.

 

A szam nem keves (25-29), de ha igy folytatom idöaranyosan mint ebben az elsö 6 honapban, itt is lesz ennyi 4 ev alatt, söt meg több is.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemetmindennapok.blog.hu/api/trackback/id/tr37792410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása