Nemet mindennapok

Nemet mindennapok

Ebed

2015. szeptember 16. - Irbisz

Ma, az elöbb ecsetelt különlegesen kaloriadus reggelinek köszönhetöen nem voltam ehes különösebben, söt egyaltalan nem, amikor David es Steven (a masodik napjat nalunk töltö holland kollega) ebedelni mentek del körül (raadasul David iszonyuan francia-akcentusos angoljat nem is ertem jol, ö meg nemetül nem tud), igy a kommunikacios gondok is az ebed halasztasa mellett szoltak. Carmen mondta is, ebben a reggeliben benne volt az egesz napi kaloria, ennem sem kellene! Benne is lettem volna, de megsajnalt, es rabeszelt, egyek csak, elmondta miert is kellene megis ennem (gyorsan felszivodott az a reggeli, ne legyenek ekkora hullamzasok hogy ebed nincs, majd vacsorara megint nagy bevitel stb.).

Igy 13:30-kor leballagtam egyedül mert Rolande ma nem ebedelt. Kevesen voltak nagyon, ilyenkor kell enni jönni :)

Egy jokora szelet hihetetlenül finom kirantotthust valasztottam sült krumplival. Ez az erdekes, azt otthon sok-sok eve nem ettem, de itt ha van mindig, mert elkepsztöen jo, vetek kihagyni! Sehol, sem etteremben, sem a csaladban/vendegsegben, sem gyorsetkezdeben, sehol meg közelebe jövöt nem talaltam (mar amikor ravetemedtem erre a nem igazan egeszseges eledelre), mintha masik dimenzioba kerültem volna. Egy ismeretlen sajtos-tesztas-brokkoli? Kajabol is szedtem egy keveset, hatha ujabb jo etelre lelek, de kar volt. Nem volt rossz, de inkabb ettem volna több hust vagy krumplit :). Mielött elfelejtem, a kirantott hus is a legjobb hazaival vetekszik, de ezt anyanak es M.-nak sem mondom, hiszen „ … ki vina bajt az egi haboruval?“ :DD

Salatabol viszont extra adagot szedtem, volt a kedvencem, a tonhalsalata, ezuttal borsoval, lila hagymaval, nagy lila babbal. Ehhez szedtem meg repas kaposztasalatat (reszelve mindkettö), 2 nagy kanal tökmagis magkeverek, ra egy kis olivaolaj.

Desszert szeder vol valamilyen izben azonos grützeszerüseggel, tejszinhabbal .

Ugy jol laktam hogy kajara mar nincs szüksegem, Carmen javasolta ne egyek, kivancsi vagyok megallom-e a kajat este :). Viszont több ember mint 10 nem volt amikor vegeztem 57-kor, antiszocialis, tömegfobias, sorbanallast utalo embereknek idealis volt az idöpont.

 

A kepek csak illusztraciok, nem gasztroblogot irok hogy amit ettem, az legyen megjelenitve.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemetmindennapok.blog.hu/api/trackback/id/tr357790228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása