Nemet mindennapok

Nemet mindennapok

Shuttle service

2015. szeptember 10. - Irbisz

Ma ismet az atlagtol erösen elterö hozzaallasu soför jött a shuttle service kisebuszaval. Amiota kb. majustol kiderült (6-8-10 ember nem fert fel) hogy nem eleg a korabbi egy normal meretü busz hogy eljussunk a masik varosban levö munkahelyre, bereltek jarulekosan egy kisbuszt is. Ez a nagy busz 8:15-ös indulas elött gurul be a konszernközpont közelebe levö megalloba, elviszi a mar ottlevö emberek egy reszet. En szeretem mert hamarabb indul, gyorsabb is, jo 10-15 percet nyerek vele. A soförök precizen megvarjak mig mind a 16 hely tele nem lesz, amit en nemi tulzasnak tartok, mert a hatso ülesen 4 ember eleg szükösen fer el, hacsak nem 4 karcsu hölgy kerül oda veletlenül … Söt, valaki annyira teli busszal szeret indulni, hogy meg maga melle is ”ültet” embert. Kedden mindannyian meglepödtünk, egy idösebb nemet ficko volt a soför, amikor 8:05 körül megerkezett, felszalltunk vagy 8-10-en akik a korai erkezök köze tartozunk, es jött a meglepetes: ajtot azonnal becsukta es tovagördült, miközben meg 4-5 üres hely volt.

http://www.bfbnet.de/images/003/102039-1.jpg

Ma ugyanö jött, a rendszer hasonlo, csak ratett egy lapattal: paran megkertek hogy a csomagjukat szeretnek hatra rakni, nyissa ki ahatso ajtot. Nagy kelletlenül megtette, es amikor jo hangosan megköszöntek, olyan hangsullyal mondta a ”szivesen”-t, mintha azt mondta volna ”anyad!”. Ezutan beszallas, ajto be, es indult rögtön 4-5 üres hellyel. Paran csodalkozva egymasra is neztünk mi törtenik (föleg a nyugtiak, engem kevesse lepett meg ilyen keleti viselkedes, kicsit hazai feelingem volt :)), de mivel igy hamarabb ertünk at a központba, engem nem zavart. Az kisse meglepett, hamarabbi indulas eseten a nyugatiak szolnak a tulbozgo soförnek, stop, meg jöhetnek emberek, nincs 8:15/17:30, ne induljon elöbb. Kedden es ma sem szoltak, igaz mivel 10 perc mulva indul a fö jarat, gondolom ezt ök is tulzasnak tartottak, föleg ilyen goromba soförnel.

Az altalanos viselkedes is tanulmanyba illik a buszon, van akik beszelgetnek, itt 2 fö csoport van:

  • Azonos területeken dolgozok,
  • Azonos nemzetisegü külföldiek.

A többi csak alkalmi es amolyan small talk kategoriaju bajcsevely, de vannak akik velem együtt ilyen kb.. csak direkt bevonas eseten vesznek reszt :)

Könyv, e-book, ujsag mindelöfordul, a notebook-on vegzett munka is, de leggyakoribb az okostelefonon vegzett mindenfele elmerüles, hirek, zene, facebook stb. Jelentös resz meg a pihenök, ablakon kibambulok aranya, akik csak neznek ki afejükböl, esetleg csukott szemmel relaxalnak.

Mivel a buszon igen nagy a külföldiek aranya, akik a sokkal nemzetközibb, söt kifejezetten multikulti hireben allo varosban laknak, inkabb vallalva a napi ingazast, erdekes nezni az embereket :) Indiaiak, több japan (ök kb. olyan zarkozottak mint en :)), akad par roman, neha rajtam kivül magyar is, de nem sok, mert a többseg nem itt lakik, sok olasz es spanyol, aztan 1-1 angol, holland es a fene se tudja milyen nemzetiseg.

A delutan nagy buszon egyertelmübben nagyobb az elet, a pezsges, a reggeli busz ma pl. Olyan csendes volt a kripta, bar a nagy busz az azert sosem ilyen nema.

Erdekes meg, föleg delutan tanulsagos, kik azok mar 17:20-körül a busznal vannak, kik jönnek 22-23 körül, igy szep sorban, kb. Orat lehetne az emberekhez igazitani, es kik azok akik 17:29-30-kor, mar a jaro motorral allo buszra szallnak csak fel.

Az elmult 2 nap emlitesre melto elmenye. Egy latasbol jol imsert olasz/spanyol/roman? nö tegnap igen szep tempoban huzott el mellettem, az utolso 100 meteren, a felszereleset kenytelen voltam nagy szemeket meregetvemegcsodalni. Bar az mar maskor feltünt, nem egy divatdiva, mert többször vett fel olyan virag,-növenynagymintas egeszalakos ruhat, amelyikböl az egyik kifejezetten olyan, mintha sokszor ki lett volna mosva es kifakult volna, meg a nyari laza idöszakban sem allt jol. Olyan furcsa fako pirosas olt az alapszine, hogy nem tudom miert nekem olyan szocialista haziasszony jutott rola eszembe egyböl. Tegnap hasonlo stilusu, de legalabb sötet ruha volt rajta, sötet kardigannal- es türkizes, egyeb elenk zöldes arnyalatokban pompazo Nike cipö. Hihetetlen kombinacio volt, amig a buszhoz el nem ertünk (mert a tempojat utana tartottam), azon töprengtem, most ez igy lessz egesz nap a cegnel, ennyire izlesficamos csak nem lehet?? Föleg hogy szerintem erösen tulzott modon a kosztüm, öltöny jarja… A cipö önmagaban tetszett, kedvelem az olyan jellegü türkiz, tengerzöld, kekes arnyalatokat amilyenek alkottak, de üzleti környezetben, fekete ruhahoz ütös volt.

Bildergebnis für nike green multicolour

Ez mar megközeliti, eleg hasonlo volt ehhez, de jobb szinösszeallitasban.

Aztan a kisbuszon “megnyugodtam”, a hatizsakjabol elövett egy “rendes” , a sötet ruhahoz illö cipöt. Lehet hogy csak a kenyelem es edzes miatt jart abban tegnap es ma is, mert a tempo az bizony nem ballagas volt, es ahogy en is a mozgas miatt teszem meg a kb. 1,8 km-es utat reggel-este a 701-ig oda-vissza, miert ne edzene ö is?

Az fel is tünt, a vadlija milyen formas, majdnem mar vastag, legalabbis a boka es terd a vekonysagahoz viszonyitva. A 40-hez mar közelebb jar, tul rajta (?), ehhez kepest a relative hosszu fekete haja lofarokba kötve eleg egyszerü, sokat nem költ fodraszra sem … Meg stylist sem kellene jelentös kinezetjavulas eleresehez.

Tegnap amikor a kantinban befejeztük az ebedet, akkor lattam hogy epp az egyik barasztalnal evett, egy a spagettivel nehezen boldogult, ugy szivta fel a szajaba, mint amikor otthon eszem, nem sikerült felgöngyölni es nem lat senki:)

 

Kiegeszites kb. 3 het elteltevel:  a hölgy nem csak a kenylemessege miatt viselt sportcipöt, hanem mert babat var, szepen gömbölyödik  a pocakja

A bejegyzés trackback címe:

https://nemetmindennapok.blog.hu/api/trackback/id/tr977775176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása