Nemet mindennapok

Nemet mindennapok

Szimulacios jatek

2016. január 26. - Irbisz

2 hettel ezelött az eves strategiaalkoto, celkitüzö, csapatepitö stb. 3 napos WS szerdai napja egy 1 oras szimulacios jatekkal zarult, amely igen tanulsagos volt, erösen kapcsolodik a „recruiting day“ törteneseihez.

 

A csapat elöször 6 3 fös csoportra osztodott, es egy jokora teglalap 4 csucsan ill. a hosszabik elek közepen kijelölt kb. 1,5*1,5 meteres kockaba került mindegyik csapat.

Feladat: az elsö szamu csoporttol eljuttatni ugy a 6-ikhoz a rendelkezesre allo 3 egyforma labda (1-1 golf,-pingpong es szivacslabda) közül barmelyiket ugy, hogy az atfutasi idö 30-35 mp. legyen, felfele-lefele elteres ettöl hibat jelent es büntetest. Erinteni a golyot csak a startnal lehet, utana tilos hozzaerni. A palya az 1-es csoporttol a 6-ig tartott, neheziteskent meg volt jelölve a csoportok területen, hol kell be,-kilepni a golyoknak az egyes csoportok területere. Egy ember mozoghat a csoportok között, moderalas, csoportok közti komunikacio ill. koordinalas az ö feladata, a kockakbol valo barmilyen kilepes az elökeszületi idö 1 perces csökkenteset jelenti.

Barmilyen kerdes, keres a gyakorlatot vezetö trenernek feltehetö, ö dönt arrol melyet engedelyez, melyet nem (azaz ami nincs engedelyezve az nem jelenti azt hogy tilos, de ra kell kerdezni szabad-e).

Eszközkent volt x szek, egy flip-chart tarto, ollok, különfele tipusu es szelessegü ragasztoszalagok es jo sok flip chart papir.

 

A feladatot nem sikerült teljesiteni, mert kb. el lett követve minden hiba, amelyeket elvileg mindenki tud hogy mit kell elkerülni (söt, mivel AC feladatokban is hasonlo csapdakat kell elkerülni, gyakorlatilag is tud mindenki :)), mert sokan vezettünk mar hasonlo szimulaciokat, resztvevö meg mindenki alighanem joparszor volt :)

Utolag, a gyakorlat ertekelesekor soroltuk is az elkövetett hibakat, melyek a pozitivumokat messze meghaladtak, oda tan csak a kreativitast es ügyesseget lehetett felsorolni :)

A hosszu hibalista:

  • Nem volt tervezes- a csoportokon belül meg csak-csak akadt, de altalanos E2E bizony nem volt,
  • Nem volt atgondolt koncepcio a celtejesitesre, mindenki sajat maga probalkozott (elveszett a globalis cel, lenyegeben lokalisan dolgoztak a csoportok, csak azon, sajat celjuk teljesüljön),
  • Nem volt igazan tudasmegosztas, holott sokat segitett volna 1-1 jo megoldas atadasa a többieknek (elsösorban a könyökkialakitasok megepitesenel)
  • A kezdeti probalkozasok utan a komunikacio is ad-hoc, vezerles nelküli lett, a kaotikus a legjobb jelzö ra, nem sikerült moderalni es összehangolni a csoportokat (amikor mar kesö volt, akkor volt mar erre törekves, de ekkor veszett fejsze nyele volt mar). Viszont sok nekimelegedett szakertöt, vezetöt nehez jol vezetni, kordaban tartan, nem is sikerült :DD
  • Mivel az elejen 1-2 csoport rossz iranyban indult el, kesöbb ezeknek a rossz megoldasnak a fejlesztese, csiszolasa, javitgatasa ugyan ment szepen, de ezek a lokalis kaizen akciok mar nem segitettek, rossz konstrukciot hiaba optimalizalnak, el kellett volna vetni az egeszet, de mar erre sem volt akarat v. idö.

Ami meg jo volt, arra sikerült rajönni, hogy csak a gravitacioban lehet bizni (elsö allomas magasan van, flip chart tarto tetejen), mert mivel 3 töres is volt a nyomvonalban (egyik kb. 60 fokos eleg szük), az nem müködhet hogy az elejen jol megküldi a starter a golflabdat es az a kezdeti lenduletet felhasznalva vegigmegy a felepitett palyan. A palya gyakorlati okokbol összetekert es megragasztott csövekböl allt, es a masnapi ismetlesnel is maradt a konstrukcio.

Merevsege miatt (eleg nagy tavokat kellett athidalni) es az elkeszites könnyebbsege okan ez biztos jo megoldas, viszont azt nem probaltuk ki, felülröl nyitott felcsöböl is megoldhato lett volna-e a palya. A kisebb surlodas, es az eleg sok gondot okozo elakadas miatt elönye is lett volna ennek a kialakitasnak.

A szintkülönbseg athidalasa a szekek felhasznalasaval keszült, azok egymasra pakolasa biztositott, hogy ki lehessen a megfelelö esesü palyat alakitani. A kompakt, elegendöen nehez golflabdat eleg hamar kivalasztottuk, a masik 2 labda jokora nehezitest jelentett volna.

Az elsö nap egyaltalan nem sikerült a labdat vegigjuttatni a csövezeteken, nem hogy az 5 masodperces idöintervallumon belül. A vezetek ugyan elkeszült, de szilardsagi problemak es rossz csatlakozas kialakitas miatt a 4-5 allomasok között elakadt a golyo.

 

Az 1 ora vegen kiertekeles, es “termeszetesen” remekül felismertük milyen hibakat követtünk el, es mit kellett volna tenni :). Igy csütörtök reggel, programon kivül megcsinaltuk ujra az egeszet, a vegere sikerült is a golflabdat a 30-35 mp-es idöablakon belül vegigküldeni. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy valakinek volt az a zsenialis ötlete (ennyit tesz a csapatmunka, nekem sosem jutott volna eszembe), az utolso, mar csak egyenes szakasz legelejere vagtak a csöbe egy alul-felül egy-egy keskeny lyukat, ebbe beleraktak egy ollot, ami megallitotta a golflabdat. Az idöt mertek, 28sec-nel ki az ollot, az igy pont begurult a celba kb. a 32-ik masodpercben. Ilyen idözitö nelkül szerintem 1 ora alatt nem is lehet teljesiteni a feladatot.

 

A kepen M. kollegammal (ö a diademos uriember, aki majd 15 evet volt az Airbus-nal), epitjük a csatlakozot.

 

Egy masik csatlakozo, az elv azonos, az alatamasztas elterö.

 

Tanulsag: Az elmelet es a gyakorlat ismerete nem mindig elegendö, ha az embereket elragadja a hev, akkor elöjön a legtöbb emberben erösen benne levö, oldjuk meg a problemat most, van egy jo ötletem attitüd. Meg aki tudja milyen hiba ez, az is hajlamos ezt elkövetni, a gondolkodasmod megvaltoztatasa bizony nem egyszerü feladat :)

A bejegyzés trackback címe:

https://nemetmindennapok.blog.hu/api/trackback/id/tr948317182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hujber Tünde · http://egyszeruen.blog.hu 2016.01.26. 14:48:14

Nem jó embereket választottatok ki az AC-n! :D :D :D

A viccet félretéve: lehet agyontréningezni az embereket, lehet ezer és millió önfejlesztő könyvet olvasni, videót nézni, sok-sok év tapasztalatot szerezni, az emberek személyiségén, jellemén, ösztönein (!) legfeljebb valami nagy-nagy trauma tud érdemben változtatni. A bőréből nagyon-nagyon-nagyon kevés ember tud csak úgy, főnöki utasításra kilépni.

Minél több, a tiedhez hasonló beszámolót olvasok, annál kevésbé hiszek a tutibiztos munkaerő-kiválasztási módszerekben, és az elitista hozzáállásban ("nekünk csak a legjobb emberek az elég jók").

Irbisz 2016.01.26. 16:45:17

@Hujber Tünde:
18 dudas nehezen fer meg egy csardaban, nehez öket egy iranyba terelni es összefogni :), szoval az itt tapasztaltaknak minimalis köze van csak a kivalasztasi rendszerek megbizhatosagahoz, josagahoz.
A napi tevekenyseg, a visszajelzesek visszaigazoljak hogy az itt alkalmazott kivalasztasi folyamat jo. Llehet hogy nem a letezo legjobb, de ahhoz epp eleg jo, hogy ne valtoztassanak rajta, noha mint a recruting day-ben irtam, a tanulsagok kiertekelese, a rendszer javitasa (finomhangolasa) a CI elveinek megfelelöen benne van a gondolkodasban.
Egyebkent igen, a gondolkodast, beallitodast roppant nehez megvaltoztatni, annyit tehetünk hogy tudataban kell lenni ezen hiannyossagunknak,erröl nem szabad elfeledkezni es lehetöseg szerint minimalizaljuk karos hatasat.
süti beállítások módosítása