Nemet mindennapok

Nemet mindennapok

Kirugas

2015. szeptember 29. - Irbisz

A mult heten P. kollegamat, a masik magyart 1 honappal a hathonapos probaidö lejarta elött ugy kirugtak, hogy a laba nem erte a földet. Ilyen mar volt, lesz is, de a „miert“ az bizony nem mindennapi, nem sokan hallottak ilyen sztorirol.

Mult hetfön a belsö oktatasunkon igen almos voltam, mert egy halogatott oktatasi anyag elkeszitesi idejet alaposan elkalkulaltam, es vasarnap hajnal 5-ig csinaltam … Az egyik szünetben mondtam is neki, hogy de almos vagyok, ragadnak le a szemeim, egyszer ennel rosszabb allapotban neg treninget is atadtam kollegamnak (reszletek a „Hazai hotelek“ bejegyzesben ). Erre P. annyit mondott, kar hogy ö ezt a mult heten nem tudta megtenni, mert Angliaba volt, es szerdan hajnal 1-ig csinalt valami anyagot a helyieknek, mert megkertek ra. Masnap aztan hulla almos volt, mert hetfön is hosszu napja volt, es bizony joparszor asitott, meg lecsukodott a szeme. Ilyen azert mindenhol elöfordul, meg itt is, de a helyi angolok irtak egy panaszlevelet a szervezetvezetönknek.

1-kor ment is raportra P., 2 körül a szünetben megkerdeztem töle, „na mi volt, mi lett a vege“. Nemi hezitalas utan jött a valasz, hat ugyis megtudnad hamarosan, holnap mar nem kell dolgoznom jönni… Hat ez engem is mellbe vagott, es utana elmeselte az elözmenyeket.

Tavasszal öltözekkel volt gond, dicsekedtek neki hogy naluk nem kötelezö a business casual, igy legközelebb a zako ala garbot vett fel- na ennyire lazak nem voltak, legalabbis egy kelet-auropaival nem es neki ugyan nem szoltak (udvariasan vagy inkabb sunyin), de irtak L.-nek egy levelet, nem megfelelö P. ruhazata. A közvetlen vezetö ezen csak nevetett, ne is törödjön vele.

Nyaron idöpontegyeztetessel volt elmaradas, de ebböl 2 hetet szabadsagon volt, 2 nap meg itt helyben kötelezö off-site csapatprogram. Erre se neki szoltak, hanem mail direktben L.-nek. Reakcio, van ilyen, maskor ne forduljon elö. A mostani almossagi eset kapcsan, amelynek reszben szinten az angolok voltak az okozoi, hisz nekik dolgozott hajnal 1-ig, ment egy kirivoan nyers level l-nek, Mr. B. elaludt munka közben, ez elfogadhatatlan, többet nem akarjak Angliaba latni, pont. Ha elaludt az tenyleg ultragaz, de P. esküdözött hogy erröl szo nem volt, ez nem egyeni interpretacio, hanem egyenesen hazugsag. Lenyeg a lenyeg, hiaba a sok munka miatt volt almos, ilyen hangvetelü levelre kell reagalni ez teny, es az volt a reakcio, köszönjük az eddigi munkat, intezze el a kilepö iratokat hogy meg ma meglegyen minden, a rendszerben levö költsegeket majd utaljuk x heten belül.

Mas területeken is elkelt volna egy plusz fö csoporton belül, de ugy latszik L. ugy gondolta, ha ilyen kirivo nyersessegü levelet kap angol letere egy angol szervezettöl, akkor ott olyan komoly problemak vannak, hogy az nem csak a szervezet, hanem erösen P. sara is hogy ideaig fajult a helyzet. Illetve ez annak is jele, hogy P. a stakeholder managementben olyan gyenge, ami nem akceptalhato az ö poziciojaban. Ez mind igaz lehet, mas oldalrol az se normalis üzleti viselkedes, hogy a kifogasokat nem visszajelzik az embernek, hanem direktben es azonnal nem is a közvetlen fönökenek irnak (akit ismernek mellesleg szinten), hanem öt is kihagyva az egesz szervezetünk vezetöjenek.

Tanulsag az van böven, To.kollega aki rakerdezett a reszletekre (amelyekröl alig valamit tudott) amikor egyik nap mar mindenki elment mar, csak hümmögött es csovalta a fejet, lathatolag nagyon nem tetszett neki az egesz sztori. Mondjuk ez nem nagy csoda, viszont ö nemet, ketlem hogy az angolok igy reagaltak volna, ha vele van barmilyen problema- vagy igy vesznek töle bucsut . A törtenet angol verzioja es a valosag is erdekelne termeszetesen, de ezt sosem fogom mar megtudni.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemetmindennapok.blog.hu/api/trackback/id/tr57862704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hujber Tünde · http://egyszeruen.blog.hu 2016.01.22. 12:51:00

Nem irigyellek. Nem biztos, hogy szeretnék olyan cégnél dolgozni, ahol nem lehet zakó alá garbót felvenni. Mintha ezen múlna a munkavégzés minősége. Ilyenkor szoktam irigyelni a HR-esek és a topvezetők problémáit. Ennyire jól megy a cégnek, hogy a munkatársak öltözete az egyetlen gond?

Irbisz 2016.01.22. 20:12:52

@Hujber Tünde:
Szerintem ez nem lett volna gond, ha P. nem magyar, hanem mondjuk holland, netán német- akkor szvsz. szóvá sem teszik, vagy ha igen, akkor is csak lazán szólnak neki.
süti beállítások módosítása